100 אלף דולר של ביטחון: הישראלים שמשקיעים במולטי-פאמילי בארה"ב
- מאי 16, 2021
- רועי שמיר
ההשקעה סולידית, התשואה מירבית וההכנסה פאסיבית: יותר ויותר ישראלים, בוחרים להשקיע כיום באחת האופציות המתוחכמת ביותר בעולם הנדל"ן – מתחמי מולטי-פאמילי (Multi-family).
"גם כשבישראל המצב מתוח, אנחנו ממשיכים להנות מהכנסה יציבה ולא דואגים שהמצב בארץ יפגע לנו בעבודה"
מדוע הם עושים זאת?

סיכון מינימאלי, תשואה מקסימאלית וההכנסה? פסיבית!
בכל השקעה רצינית טמון איזשהו סיכון ואיזשהו סיכוי. המצב האידיאלי עבור רוב המשקיעים הוא למזער סיכון ולמקסם סיכוי – ולעשות זאת בראש שקט, עם כמה שפחות עבודה.
הכירו את רועי מעודי שחי ונושם ב-11 השנים אחרונות את עולם המולטי-פאמילי במדינות צפון קרוליינה, קנטאקי, וירג'יניה ואינדיאנה.
רועי שמגיע במקור מעולם אבטחת המידע (אמדוקס, טלדור), מספר על אפיק ההשקעה המבטיח: "השקעה במתחם מולטי-פאמילי מאפשרת למעשה לפזר את הסכום אותו משקיעים על פני מספר רב של נכסים, כחלק מפורטפוליו וכך למעשה ניתן לפזר את הסיכון בין כלל הדירות".
מסתבר שבניגוד להשקעות הנדל"ן הסטנדרטיות שכולנו מכירים, מתחמי המולטי-פאמלי מאפשרים לנו להנות מתשואה גבוהה במיוחד בהשוואה לסיכון הנמוך יחסית.
"עבור התא המשפחתי, מדובר בכיפת ברזל כלכלית"
אלו בדיוק העילות לכך שהשקעה במולטי-פאמילי כה נחשבת ומבוקשת כיום. היא מיועדת לאנשים שמעוניינים לבצע השקעה שתקדם אותם לעבר עצמאות כלכלית.
"בדיוק כמו במלחמה, כשיש הסלמה כלכלית והאזעקה מתחילה לפעול, אני הרבה יותר רגוע כשיש לי ממ"ד כלכלי" מסביר רועי.
כמו רועי, משקיעים רבים חושבים על העתיד שלהם ושל המשפחה שלהם – ומחפשים הזדמנויות חכמות להשקיע את כספם ולייצר מקורות הכנסה פאסיביים וקבועים.
לקפוץ מעמד תוך כמה שנים
רועי, שהתחיל את דרכו כמשקיע במולטי-פאמלי בארה"ב, מהר מאוד הבין את הפוטנציאל האדיר.
"בתקופה שהייתי בהייטק, חיפשתי במשך שנים איפה להשקיע את הכסף. הבנתי שאם אני רוצה להגיע למטרות הכלכליות שלי, עלי לכוון גבוה יותר" הוא מסביר.
לאחר שהשקיע לראשונה במולטי-פאמלי בארצות הברית, נחשף רועי לתשואות גבוהות וקצב הגדלת הון שיכל רק לחלום עליו.
"תוך שלוש שנים כבר הייתי במקום אחר מבחינה פיננסית, אפשר להגיד שקפצתי מעמד" הוא צוחק.
רועי שהחל לעזור וללוות חברים בהשקעות דומות, הקים את חברת ואלורה ׳Valore', שיוזמת ומנהלת כבר 12 מתחמי מולטי-פאמילי עם למעלה מ-1,700 יחידות דיור ומשקיעים שהשקיעו למעלה מ-400 מיליון ש״ח.
"מודל עסקי ייחודי שלא קיים בישראל"
המודל העסקי של החברה כולל השתתפות עצמית של בעלי החברה, כאשר הם אינם יכולים למשוך את הרווח היזמי, עד שהמשקיעים עצמם זוכים לקבל את יעדי התשואה המינימאליים שנקבעו לפרויקט.
"חוץ מעניין האמון שהוא מאוד חשוב, הכסף של החברה משמש כקרן ביטחון במידה והפרויקט נתקל באירועים בלתי צפויים. במידה והמשקיעים שלנו לא מרווחים, אנחנו מפסידים פי שניים".
השקעה ממוצעת עומדת על 250,000 דולר, הצטרפו למשקיעים מקצועיים בחברת Valore:
